Italiensk vin i verdensklasse behøver ikke være dyr

Italiensk vin.jpg

Kom med på besøg i San Marco JUNIORS hemmelige vinkælder fyldt med italiensk vin. ”Det skal ikke være nogen straf at bestille dyr vin”.

Dybt under Falkoner Allé 10. Under asfalt og kolde stenhvælvinger, som udgør loftet til et lille og hemmeligt rum, man kan ane fra et glasvindue hos San Marco JUNIOR. Her er Frederiksbergs måske mest gemte vinkælder med italiensk vin. Et bellissimo-syn for vinelskere. Et vindue til årgangs-Barolo og Pinot Nero.

”Hvis man spørger, kan man godt komme derned”, fortæller indehaver af San Marco JUNIOR, Marc Zangrando.

Her er hvælvinger, lavt til loftet og et rundt bord midt i det hele. Her sidder Marc ofte sammen med sit personale og får et glas vin. Og på sigt vil han godt sætte det i stand, så man kan komme til at booke en aften i vinkælderen.

”Jeg er stor fan af italiensk vin. Og det bærer det meget præg af på vores vinkort. Det er udelukkende italiensk vin. Italien er verdens mest vinproducerende land i verden, så der er vitterligt noget for alle sanser”, siger han, mens han kigger rundt på flaskerne i kælderen.

”Kælderen er virkelig fyldt med skægge vine. Gode vine. Fra nord til syd i Italien. Min far sagde altid, at det ikke skal være nogen straf at bestille dyr vin på en restaurant. Og det har jeg taget til mig, efter jeg overtog stedet fra ham. Jeg laver den samme avance, uanset om du bestiller husets vin eller den dyreste fra kortet”, fortæller Marc Zangrando.

Og vinkortet er da også fyldt med lækkerier fra hele Italien til priser, der er til at betale. Via linket her kan du gå på opdagelse i vores vinkort.

Mathilde Stage Zangrando